Tietoa meistä

Uskomme tuotteisiimme, ja käytämme niitä aktiivisesti.
Uskomme tuotteisiimme, ja käytämme niitä aktiivisesti.

Pekan turkisompelu on perheyritys Kainuun korvessa.  Elinkeinomme perustuu ammattikalastukseen ja turkisompeluun, koko perheen voimin. 

Ammattikalastajina koetamme talvivaateiden äärirajoja:  pitäisi kestää kosteutta ja kova käyttöä samalla tarjoten lämpöä talvipakkasissa tai suojaa syysmyrskyissä.  Siis tiedämme mitä vaaditaan kunnollisilta talvivarusteilta.  

Kokemuksessamme ylivoimaisesti paras materiaali tähän on luonnon turkis.  Se on kevyt, lämmin, kestävä, hengittävä, pehmeä, ja lajista riippuen myös säänkestävä.  Ja mitä enemmän--se on varsin ekologinen, koska hyvin ommeltu turkistuote voi kestää jopa vuosikymmeniä.  

Uskomme siis tuotteisiimme, ja käytämme niitä arjessa ja juhlassa.

Suurin osa turkiksistamme ovat metsästetty Suomen luonnosta.
Suurin osa turkiksistamme ovat metsästetty Suomen luonnosta.
Lasten tuotteiden "koe-tiimi"
Lasten tuotteiden "koe-tiimi"


Pekka vietti lapsuuttaan Keski-Suomen järvillä ja metsillä.  Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artesaani (valmistusvuosi 2005), erikoistuen turkisompeluun.  Harjoitukset suoritettiin Turkisliike R. Heikkisellä, Jyväskylässä. Pekka perusti kalastus/turkisompelu-yrityksensä vuonna 2007, ja muutti pian sen jälkeen mummon kotikylään, Suomussalmelle, jossa kalaiset vedet ja hyvät metsästys mahdollisuudet vetivät puoleensa.  

Emilia on kotoisin pienestä vuoristokylästä Kanadan kalliovuoristossa.  Siellä hän auttoi perheen kyläkaupassa ja innostui metsästykseen, metsähoitoon, ja riistaeläinten seurantaan ja tutkimukseen.  Nykyisin Emilia vastaa mm. yrityksemme verkkosivut, laskutus, logistiikka, ja englanninkielen kaupankäynti.

Ja rakkaat poikamme inspiroivat ja "koeajavat" lasten tuotteemme, samoin osallistuen metsästys- tai kalastusreissuihin, tai kokeilen ompelukoneiden käyttöä.  

Arvostamme luonnon läheisyys, perheen laatuaika, ja vapaus yrittää ja kehittää luovia ja kestäviä ratkaisuja.    

Kiitos, kun valitset kotimaisen perheyrityksen!