Mikä turkis?

Turkisten ominaisuudet

Haluatko tietää lisää turkiksista?

Tässä on lyhyt yhteenveto niiden ominaisuuksista.  Kysy lisää Pekalta (p. 0500 800 402)!

Pitkäkarvaiset turkikset soveltuvat erinomaisesti näyttäviin rukkasiin, hartiahuiviin, ja reunuksiin:

Kettu:   Pitkäkarvainen ja näyttävä.  Useita värivaihtoehtoja (kuvassa luonnon punakettu).  Käytetään erityisesti kauluksissa ja lakeissa.

Ilves: Pitkäkarvainen ja erittäin pehmeä.  Karva ei irtoa vaatteisiin. Emme myy valmistuotteita ilveksen tai muiden CITES-lajien turkiksista.  Ilves tuotteita tehdään ainoastaan metsästäjille itselleen tai myydään Suomen ympäristökeskuksen myöntämällä erikoismyyntiluvalla.

Supikoira:  Pitkäkarvainen ja näyttävä.  Supikoirasta tulevat näyttävät rukkaset ja lakit.  Turkeissa usein kevennetään nahkakaistoilla.

Näätä:  Keski-pitkä ja kevyt karva. Erittäin pehmeä ja lammin.  Käytetään mm. turkislakeissa (myös lapsille). 


Vesi-eläinten turkikset ovat säänkestävät ja erittäin lämpimät pohja-villan ansiosta.  Majava ja piisami ovat hyvin kuulutuskestäviä, ja suosittuja varsin työ- ja urheiluasusteissa:

Majava:  Keski-pitkä ja hiemän kiiltävä.  Erittäin kestävä. Majavasta syntyy lämpimät ja käytännölliset rukkaset ja lakit.

Piisami:  Lyhyehkö keskipituinen karva.  Pehmeä, lämmin, kestävä, ja sään kestävä.  Perinteinen turkis Kanadan ratsupoliisien turkishattuihin.  Myös hyvä vaihtoehto lasten tuotteisiin.


Minkki ja hylje (molemmat vesieläimet) tarjoavat kiiltävät ja sään kestävät lyhytkarvaiset turkikset myös leudompiin olosuhteisiin.  Karvat eivät irtoa vaateisiin, ja nämä lajit ovat suosittuja juhla-asusteissa.

Minkki:  Lyhytkarvainen ja hiemän kiiltävä.  Pehmeä ja säänkestävä.  Käytetään lakeissa ja turkeissa.

Hylje:  Lyhytkarvainen ja kiiltävä.  Erittäin säänkestävä.  Ylellinen samettimainen tuntuma.  Luksus tuote moniin käyttötarkoituksiin.  Muutoin kuin muut turkisvesieläimet, hylkeessä ei ole pohjavillaa, niin hylje on fiksu valinta kosteissa olosuhteissa ja myös välikausituotteissa. Kaikki hyljenahkamme ovat EU-, WWF, ja Greenpeacen hyväksymästä Inuiittien kulttuuriperinne metsästyksestä.


Lammas on perus suosikki lämmön ja kestävyyden ansiosta:  Käytämme aitoa lammasvuoria turkisrukkasissamme.

Lammas:  Lyhytkarvainen, lämmin, ja käytännöllinen.  Kestävä ja edullinen vaihtoehto.  Kysy eri värivaihtoehtoja.


Tässä taulukossa näet suurpiirteistä vertailua turkiksen ominaisuuksista.  On kuitenkin muistettava, että jokainen turkiseläin, kuten myös sen muokkaus, on yksilöllinen, ja että turkistuotteen lopulliset ominaisuudet koostuvat mm. vuorin ominaisuuksista, ompelijan ammattitaidosta, ja materiaalien yhdistelmästä.  

Turkisrukkasissa käytämme laadukasta lammasturkista, joka jo itsestään riittää pitämään kädet lämpimänä normaaleissa talviolosuhteissa.  

Myös turkislakeissa käytämme paksua tikkivanuvuorikangasta, joka yhdistettynä nahkaan tarjoaa lämpöä ja tehokasta tuulensuojaa, mallista ja turkislajista riippumatta.  

Aina suosittelemme, että otat yhteyttä meihin, niin voimme varmistaa sopivan valinnan juuri Sinun tarpeisiin ja käyttötarkoitukseen!

Lämmön ja pehmeyden arvojen lähde (muu kuin hylje): Fur Hat World, 2022, "Types of Fur." https://www.furhatworld.com/info/fur-information/, katsottu 04.01.2022.


Tiesitkö?

  • Vesieläinten turkikset suositellaan allergikoille.
  • Näätä, piisami, ja lammas ovat suosittuja lasten lakeissa pehmeyden, lämmön, ja lyhyemmän karvan ansiosta.  Myös nämä lyhemmät karvat sopivat paremmin lasten mittasuhteisiin. 
  • Pitkäkarvaiset turkikset ovat näyttävämpiä mutta karvat yleensä myös irtoavat herkemmin.
  • Autamme mielellään suunnittelemaan mitkä turkikset sopisivat ominaisuuksiltaan ja väriltään parhaiten juuri sinulle.